Octove Dot Com

"Boleh temankan I pergi satu function ni tak?"

"Function apa and kat mana?"

"Event by Octove. Dekat The Sultani,Hotel Flaminggo"

"Owh dekat ja, tapi sorry I have been booked for another event."

"Ok. Fine."

Khamis lepas aku telah di invite oleh Bro Framestone ke satu event anjuran Octove sempena sesi penyampaian hadiah dan juga sesi perkenalan Octove dan juga para blogger lain. Honestly speaking, aku bukan jenis yang suka sangat join event-event jenis macam tambah-tambah kena pergi sensorang since Annie dah ada event lain.

"Jangan merajuk kay."

Annie cuba memujuk aku dengan membelai rambut aku yang tak berapa nak panjang. Dia tau kelemahan aku, begitu juga aku. Namun aku masih cuba mengawal semampu boleh.

"But this is weird, setahu I you tak pernah pun join event-event macam ni. Lagi pun pelik juga you nak bergaul dengan blogger-blogger lain. This is so not you."

"Sekali sekala I nak kena berdunia juga. Aci?"

"Yela..yela.. aci sangat-sangat"

Oleh kerana orang dah invite dan aku pun dah setuju, aku terpaksa pergi juga since aku dah berjanji. Janji pada aku merupakan benda yang paling aku utamakan walaupun aku berjanji dengan seorang musuh. Bagi aku janji aku bukan sekadar janji seorang Melayu.

"Cuba you cerita sikit apa yang menarik tentang Octove ni? Btw what is Octove."

"Ok" 

Memang mula-mula aku terasa sangat-sangat tidak ada apa yang menguntungkan untuk aku join event ini kecuali dapat berbuka free dengan makanan buffet, but I was totally wrong. Setelah diberi penjelasan yang panjang lebar oleh kakitangan Octove, baru aku tahu yang banyak benda yang menarik yang ada dalam Octove. Octove bukan sahaja laman web social networking Malaysia yang pertama seperti Facebook. There are a lot more thing inside it.


Everything yang korang buat dalam Octove ni korang semua akan diberikan point. Dengan point tersebut korang boleh redeem hadiah yang telah pihak Octove sediakan. Remember this very well, everything in here is FREE. Korang nak menang hadiah pun dengan cara yang mudah iaitu earn point melalui cara-cara yang telah mereka tetapkan tanpa mengeluarkan sesen pun. Paling latest hadiah yang telah dimenangi adalah Iphone oleh Bro Framestone. Dan banyak lagi hadiah-hadiah kecil yang lain seperti tiket wayang oleh TGV, voucher makanan oleh pihak TGIF.

Satu lagi, buat masa ini laman web masih dalam pembangunan di mana progress mereka setakat ini cuma 30%. Masih ada 70% yang belum siap. Korang nak tahu korang explore la sendiri. Terdapat banyak aplikasi yang diaorang akan bangunkan khas untuk pengguna dan semuanya adalah secara FREE termasuk beberapa aplikasi yang sangat menarik perhatian aku iaitu live streaming melalui handphone kita sendiri. Actually banyak sangat benda yang tak dapat aku ceritakan dalam sini. Kalau korang nak tau, korang explore la sendiri. Tak rugi kalau nak mencuba.


Ingat satu benda, aku bukan Duta mereka. Aku tak ada apa-apa kepentingan dalam syarikat mereka. Aku cuma tertarik dengan cara mereka untuk membawa lawan web social networking kat arah yang lebih menarik.




"Interesting. Hadiah yang bertema Angry Bird ada ka?"

"Yup. Ada"

"Yea... I nak sign in la."

"Up to you."

"Eh! why Julie asked you out last time?"

Aku terkedu dengan soalan Annie, nampak sangat dia dah lama tak baca blog aku. Patut ka aku ceritakan apa yang terjadi?

13 comments:

Namee Roslan said...

ocotve? first time dengar :D nk godek2 sat.

Wadi AR said...

angry bird ganas mcm gua. mcm bes octove

cik bulan said...

pak lan yg mane??bahahha

*kbai..ku nk blik kg dah..nomnom

Akulah Pak Lan said...

Namee Roslan:
U should.. =)

Akulah Pak Lan said...

Wadi AR:
jom join...

Akulah Pak Lan said...

cik bulan:
tak dak dalam gambaq di atas...sekian..

puteri kasih said...

dah join tapi still blur..hehehe

banyak lagi nak kena explore

Akulah Pak Lan said...

Puteri kasih:
pelan2

naz said...

pernah dengar tapi tak pernah xplore. kalau angry bird tu memang pernah dengar sebab gua bela lama dah sampai angry je dia tahan nafsu hahahahahahhaa. selamat hari raya bro

Zul Fattah said...

betul ke pak lan ni?
kerek nye.. kalau saya la.. popuan canti yg ajak.. mesti pancut r kat situ

Akulah Pak Lan said...

Naz:

hahaha...selamat hari raya...

Akulah Pak Lan said...

Zul Fattah:
Control..kena juai mahai

alia zarfullah said...

wah.. kemain lagi