WW : Street Shogi




26 comments:

fa said...

err.. yg atas meja2 tu apa ea? mcm kayu petak2 je.. heee..

vampire's lovex said...

batu nisan ke tu ???

vampire's lovex said...

ke tulang manusia yang di ukir ??? ke kulit kayu manis ???


hahaha

PinKy MoMMa said...

alamak apakah itu..ke ku sorang je yg tak tau huhu..

NuReLLe said...

main dam aji tgh jalan ke?

Isteri Encek Bard said...

owhhhh apakah ini

CikRangers (CR) said...

dorang tu maen dam eh? ke maen uruf2 macam sahiba tu?huhuhuh...

Akulah Pak Lan said...

fa:
yup, bongkah kayu

Akulah Pak Lan said...

vampire's lovex:
gila ko batu nisa buat main

Akulah Pak Lan said...

vampire's lovex:
kayu ja...

Akulah Pak Lan said...

PinKy MoMMa:
pernah dengar chess jepun?

Akulah Pak Lan said...

NuReLLe:
its shogi ok...shogi..

Akulah Pak Lan said...

Isteri Encek Bard:
Shogi = Chess jepun..permainan tradisi mereka

Akulah Pak Lan said...

CikRangers (CR):
ni sorang lgi...aa..lebih kurang dam..tp prefer to be called shogi

hanaahmad said...

wo.....baru aku tau. ekeke. hang p japan?

zOeY zAu YaH said...

apakah?

Munna said...

steet shogi aka japanese chess...boleh main dua org...boleh main 5 @ 6 org...kan pak lan kan?? tp pjg je kat atas tu...main rmai2 kot...huhu

Akulah Pak Lan said...

hanaahmad:
yup aku p japan...aku ada cerita dari japan..nanti aku buat entri

Akulah Pak Lan said...

zOeY zAu YaH:
tak tahu?

Akulah Pak Lan said...

Munna:
Normally main 2 orang ja mcm main chess.
Yang panjang tuh sebab ada banyak table..

puteri kasih said...

diorang ni nak masuk world record ke?

sebab selalunya dua org je main shogi ni kan

Akulah Pak Lan said...

puteri kasih:
tak ada la...ni benda yang mcm bapak2 kita main kat kedai kopi..ni cuma main tepi jalan

NuReLLe said...

ahh..shogi mogi..xkira..nak dam aji jugak jugak..lalala~

Akulah Pak Lan said...

NuReLLe:
Haha...dam ular tak mau?

EYFAalias said...

ape ke menda ni?

Akulah Pak Lan said...

EYFAalias:
Chess jepun