Segmen OreO Hitam : Apa itu Makna?

Sejak aku berblogging, aku tengok ramai blogger-blogger buat menatang yang dipanggil segmen-segmen ni. Aku pun terpanggil nak buat segmen jugak lah. 

Segmen aku mudah saja. Tak perlu nak letak header aku, sebab blog aku memang tak dak header. 

"Segmen OreO Hitam : Apa itu Makna?"

Buat 1 entry yang bertajuk di atas kemudian letak logo di bawah dalam entry hangpa.


Kemudian buat kan 1 link ke alamat berikut:  http://www.makna.org.my/ 

Lepas tuh jangan lupa letak link blog aku.

Tag 3 orang kawan hangpa, dan pastikan depa tau depa kena tag. Tapi kalau hampa tak dak kawan. Tak payah Tag pun tak pa..mudah kan?

Dalam entry tersebut hangpa terang apa yang hangpa paham tentang MAKNA.
Hangpa nak buat Novel ka, puisi ka, sajak ka, lagu ka..tak kisah la. Janji pasal makna. Jangan dok copy paste hat orang lain sudah.

Kemudian paste link entry hangpa kat sini. Entry yang terbaik berdasarkan penilaian aku, aku akan bagi hadiah. Nak bagi mahai-mahai tak mampu la , roadtax motor aku pun tak terbayaq lagi. Tapi hadiah tuh memang ada.

Keputusan aku adalah muktamad. email-me-email tidak akan di layan.

Entry ini open OK kepada semua orang. TAK PERLU TUNGGU ANDA DI TAG

Tarikh tutup penyertaan pada 09/05/2011 Hari Isnin pada pukul 12 tengahari.

OK..aku dengan sesuka hati aku nak TAG orang bawah ni. Agak-agak depa layan tak?

4.  Dan semua makhluk yang baca entry ni
Sekian....

p/s:
Tak perlu nak follow aku...

update:

Hadiah...(maaf la hanya mampu buat 1 hadiah ja buat kali ni)

Kalau pemenang dia di sekitar KL @ Selangor, aku belanja dia makan kat tempat yang aku pilih.

Atau..

Kalau pemenang dia luaq KL @ Selangor.. Topup @ Cash Money RM30..

Aci?



29 comments:

tieka said...

sudah buat...harap2 dpt laa hadiah tu..huhuhu..

http://tieka-myblogger.blogspot.com/2011/05/segmen-oreo-hitam-apa-itu-makna.html

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

muahahahha tag yg femes je..yg x femes mcm ahkak ni x nak..cehhhh~

OreO HitaM said...

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥:
Ala tuh saja nak test power..join la segmen ni..saja nak bg education kat semua org..

Fahmi Mahat said...

tul2... tu la pentingnya cancer educationnn ~

( ade eh cancer education~ )

yang suka segmen ilmiah gini,
FahmiMahat

OreO HitaM said...

Fahmi Mahat:
Haha...byk lagi pasal MAKNA ni yg kita tak tau..
cuba research n join...ang pasti akan belajaq something..
Tak rugi pun..hadiah dapat..ilmu pun dapat..

zOeY zAu YaH said...

kemain rajin buat segmen hihi

OreO HitaM said...

zOeY zAu YaH:
Saja nak buat segmen education sket aih...asyik2 segmen nak popularkan blog ja...kali ni biaq berilmu sket..tak nak join?

alia zarfullah said...

Cancer. Oh! Teringat kat arwah uncle i. Al-fatihah

OreO HitaM said...

alia zarfullah:
Moga dia ditempatkan dikalangan org yg beriman...

mai la join...

Farahanis Waheda said...

tak tag anis pun , yelah tak pemes takde sape nk tag hahaha , tacink ! :P

OreO HitaM said...

Farahanis Waheda:
Nak kena tokak tacing2 nie?
I dah tag semua makhluk yg baca entry ni..
Lekaih join lekaih...

Mas Aziana Othman said...

kalau menang dapat makan kat seoul garden tak?=)

NuReLLe said...

tak baca entry..terus comment je..so xyah buat r kannnnnnnnnnnnn.. hukhukhukk...:O

cik ayin said...

menarik :P

OreO HitaM said...

Mas Aziana Othman:
I dah bosan Soul Garden..ada tempat lain yg lebih menarik..tp still rahsia..

NuReLLe:
Main tipu nampak? I dah tag tuh..buat2..hahaha..

cik ayin:
Join la..

amny said...

nak join tapi asyik kalah je sebelum2 ni...huuhhuhu..dah fadup dahh..sob..T__T

OreO HitaM said...

amny:
FYI baru sorang ja submit

yaya_flanella said...

ni utk blogger famous je ke? hihi. bagus gak an. boleh jugak menggali pengetahuan pasal MAKNA ni.

Mas Aziana Othman said...

lambat lagi tak tarikh tutup.nak join,tapi pas habis exam lor.

OreO HitaM said...

yaya_flanella:
x la ni open untuk semua...
yg tuh saja i test power kot2 depa nak join

Mas Aziana Othman:
Ok lepaih exam..

WARTAWAN KIKIE said...

http://mediaexpression.blogspot.com/2011/05/makna.html

... said...

as salam..
menarik ni. hoho~

=)

jap nak fikir buat dalam bentuk apa.
hm..

OreO HitaM said...

dot dot dot:
haha..mai join meh

... said...

as salam..
siap~

http://fadzli-rt.blogspot.com/2011/05/oreo-hitam-apa-itu-makna.html

sorry..ingat nak join macam segmen. tapi bila fikir..sekadar nak contribute jer..moh baca~

buat yang lain2 untuk menghargai

a meaning to life

OreO HitaM said...

Fadzli:
its ok..

WARTAWAN KIKIE said...

uh entry i hilang :( xtaw np ley jd mcm tu :(

OreO HitaM said...

WARTAWAN KIKIE:
eh mana pergi?
terdelete kot..

... said...

erk.tuntut?

0_o?

OreO HitaM said...

Fadzil:
yup anda pemenangnya...sila check ni..

http://oreohitam.blogspot.com/2011/05/penutupan-segmen-oreo-hitam-apa-itu.html

Tarikh aku silap hari tuh..sepatutya hari ni..

so hang nak topup ka aku belanja makan..pilih..