Rahsia Kesedapan Karipap Ikea

Kalau time weekend ja mesti aku mati kutu dok pikiaq apa yang aku nak buat. Almaklumlah, orang bujang macam aku ni tak banyak aktiviti yang buleh aku buat. Lain la kalau orang yang dah kahwin, aktiviti indoor pun dah fun bagi depa.

Hari Sabtu lepaih, aku dah boring gila dok rumah. So aku buat keputusan p shopping kat The Curve. Aku start kuda aku yang sudah expired dia punya roadtax dengan harapan abang-abang Polis Traffic dan JPJ dapat surat yang aku bagi kat depa hari tuh --> SURAT

Kuda aku tuh dah tak larat nak rembaih laju-laju. Takat 125km/j pun dah bergegaq dia punya handle. Nak buat macam mana, kuda tua. Lagi pun kerja kuli macam aku ni, ada menantang ni pun dah besaq rahmat untuk aku.

Aku sampai kat sana dalam pukui 2 petang macam tuh, dengan lapaq tak ingat. Sarapan dah la skip, lunch pun dak lagi. Aku try la call member aku cikmatte, kot-kot dia free buleh la aku ajak lepak. Call 2 3 kali tak angkat. Demm!! merajuk sungguh aku time tuh. 

Lepaih merajuk ala-ala gadis, aku p tibai beli baju t-shirt 3 helai ngan short 2 helai. Demm!! sekali lagi, habis RM150 duit aku. Argh!!! Stresss..jenuh puasa aku bulan ni sebab nak cover duit shopping aku tuh. Aku tak paham pasai pa perempuan suka sangat shopping. Apa yang seronok sangat, aku tak tau la..tension lagi ada lah.


Aku teringin gila nak makan Karipap yang juai kat Ikea. Depa kata sedap. Aku tibai beli 3 biji. Then bawak p masuk The Curve jalan-jalan sambil cari port nak makan. Tetiba sampai kat satu tempat tuh tengok-tengok orang ramai dok berkerumun penuh. Laju jugak aku jalan time tuh nak p tengok apa yang jadi. 


Rupa-rupanya depa tengah dok buat show ni..







Nakharam!!..patut la orang kata karipap Ikea sedap. Aku kunyah tak berenti lepaih tuh.




20 comments:

Cik Miera said...

haha... kunyah xberenti? khusyuk benor tu

NuReLLe said...

ABG POLIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!de orang x renew roadtax lagikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk..hukhukhuk

OreO HitaM said...

Cik Miera:
Tah tetiba rasa sedap sangat..

NuReLLe:
Syuh!! diam2 sudah..nah ambik 2 kupang..p main jauh2

WARTAWAN KIKIE said...

hahahahhahha lol kekekekeke sangat FUN nyer activity last week-end kamu oreo :p

OreO HitaM said...

WARTAWAN KIKIE:
Tuh belum masuk aktivity hari ahad

shafmechy said...

tu diaa..patut la..haha

Hanim Mahali said...

ahaha... karipap tak sedap pun boleh jadi sedap nengok show cenggitu...

hadiee said...

tudieeeen

M Fizan said...

singgah follow nak makan karipap..

salam ziarah sahabat blogger..

follow blik kalau sudi :
http://nazlifestory.blogspot.com

Fyra said...

amboih, ang syok gila eh Haha karipap ikea memang sedap. lagi2 tenga panas sambil tengok hot show. Haha

OreO HitaM said...

Fyra:
Karipap tuh mmg "hot"

Faten Rosli said...

sedap ke karipap ikea.. panah makan meatball dia je..

OreO HitaM said...

Faten Rosli:
meatball?

Farhan Zulhusmi said...

amboi........
xmao,xmao mcm tu..hehehe....
sedap jilat jari erk??hehehe

OreO HitaM said...

Farhan Zulhusmi:
sedap sampai menjilat apa yang ptt

eila said...

karipap lain rupenyer ishhh...ishhhh...

OreO HitaM said...

eila:
Karipap IKEA

EYFAalias said...

makk aii. patut lah pun kunyah ta lepas. apa-apa pun daim kek ikea memang sedap :D

OreO HitaM said...

EYFAalias:
Yang tuh pun best jgk

vampire's lovex said...

hahaha sedap makan sambil cuci mata?