Bini Vs Bibik

Lately ramai sangat orang yang kahwin, tambah-tambah time cuti sekolah. Kawan-kawan aku semua pakat berlumba-lumba nak kahwin. Apa yang seronok sangat kahwin ni pun aku tak tau la sampai depa tak sabaq-sabaq nak kahwin. Aku rasa bilangan kawan-kawan aku yang masih single dah buleh dikira dengan jari. 

Tak lambat lagi kalau dah semua kawan aku kahwin, terpaksa la aku berkawan dengan kanak-kanak rebina macam si A dan si B (klik untuk tau sapa depa ni).

Aku tak paham kenapa perlunya bini kalau aku buleh ambik bibik. Berikut aku cuba buat perbandingan "Bini Vs Bibik". Hangpa semua pun di alu-alukan untuk menyumbangkan idea untuk kebaikan dan keburukan.


Bibik:
1. Confirm aku ambik yang pandai masak. Kalau tak tau masak aku fired cari hat baru.
2. Mesti kena rajin mengemaih, kalau tak buat apa aku nak ambik dia.
3. Tak perlu buat kenduri besar-besaran nak ambik bibik.
4. Part time ja, bila aku nak aku panggay dia mai rumah.


Bini:
1. Belum tentu tau masak. Silap-silap aku pulak yang kena belajaq masak.
2. Mengemaih pun belum tentu rajin. Mau kawin dengan anak dato, tobat bising suruh aku ambik bibik.
3. Kena buat kenduri, hantaran serba duduk serba meniarap. Serba serbi la senang cerita.
4. Kalau mau jenis kaki pot pet. Mau 24 jam aku dengaq radio.




OK turn hangpa....


p/s:
aku ingat nak letak gambaq..tapi laptop aku tak dak photo editor walaupun cap ayam..





32 comments:

Tasha said...

okay2..... jangan kawin okay. duk je serumah ngan bibik tu~

OreO HitaM said...

Tasha:
I hire bibik part time ja

Corat-coret said...

haha...kahwin bila masing-masing dah sedia nk pikul tggjwb... =p

Fyra said...

ang jangan lah carik bini yg cmtue. senang2 kawen jea ngan bibik tue XD

Fad said...

blm sampai seru la tu nak kawin...bibik n bini sgt3x berbeza okeeyyy...:)

mieyn said...

kawen je la dengan bibik tu...serba serbi pandai...

NuReLLe said...

bibik masak tanpa kaseh sayang...duhhh..=.='

eila said...

kawin seronok kena ler pdi2 cr bini!

OreO HitaM said...

NuReLLe:
OK you sorang g bg reason yg munasabah...lg2..

Corat-coret:
OK esok i buat entry cari calon plak..

Fyra:
Fad:
mieyn:
I need a reason..tlg bg sorang 1..

eila:
apa yg seronok sgt kawen ni?

sumaiyah mokhtar said...

kawin dgn bibik le jwpnye, HAHA

eila said...

leh main golek2 haha...

Farierahasanz said...

cait.!! ku di kate kanak2 ribena.??

adeh.!! byk laa kaw . .
kawen tue sunat .. dpt pahale ..
bibik ape dpt.??
duk dua2 lam umaa mne ley .. walopun part time ..

hamek laa komen aku nie. hahaa

OreO HitaM said...

sumaiyah mokhtar:
bibik tak payah kawen..

eila:
ok mcm seronok..

Farierahasanz:
Lupa..patut kanak2 tak leh baca post ni..

Wahida Nasution Thakhrim said...

cari ler calon yang pandai masak dan pandai kemas rumah..

OreO HitaM said...

Wahida Nasution Thakhrim:
u macam suruh i cari benda yg rare

Amira Chan said...

Nice topic.
:D hit me back kayh

Dekcik said...

kwin ngan bibik lah klu cm 2..haha..

entry terbaru..
http://sweetchoc91.blogspot.com/2011/05/kau-kejam-kau-pijak-kaki-anak-kucing-tu.html

liya alia said...

bibik skunk ada yg xbole caya lah.. kalau nak cari bakal bina hg cari la hat pandai bt suma bnda tuh.. klu tak pandai bole aih belajaq.. haha

OreO HitaM said...

Dekcik:
Mls nak kawin ngan bibik

liya alia:
org pmpn la ni semua nak express..depa malaih nak belajaq

cik saya said...

amik bini belikan buku masak2 skali. make sure lah pandai kemas segala. :)

sampai seru bibik pun tak pandang.

LanaBusyBee said...

apa yang seronok sgt kawen ek? mai org yg dh kawen nk bgtau ahahaha...ada hg leh mandi sekali dgn bibik? ahahaha..ada hang leh main keja2 dgn bibik? ada hg boleh di belai masa nk tdoq dgn bibik? kalau balik raya, nk balik kg bibik? ahahaha, tepuk dada tanya selera muahaha

p/s : aku tau,hg sebenaqnya tau apa yg beshnya kawen kan, cuma saja nk perhatian kekeke

OreO HitaM said...

cik saya:
sampai seru mungkin tgk Lisa Surihani saja kot

LanaBusyBee:
Syuh-syuh..p maen jaoh-jaoh

SanggarMutiaraKebudayaanPSP said...

tepuk dada tanya selera. ^__^

OreO HitaM said...

SanggarMutiaraKebudayaanPSP:
Selalu tepuk perut ja

nurul lalala said...

tp kadang2 suami ni nak cari isteri yg macam bibik..complete pakej le senang cite..hehehe xgitu?

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

jeles eyh tgk org dh kawen..

hihihi...

seru depa dh sampai, duit pn dh cukup so kawen la..

bleh elakkan dari dosa dan maksiat..

Che Sakinah said...

err.. ko jatuh cinta dngan bibik ke weh? ;]

OreO HitaM said...

nurul lalala:
Kalau buleh nak pakej mcm tuh la..ada ka? hahaha

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr:
panjangnya nama,
tak jeles...tapi hairan..aci ckp mcm tu?

Che Sakinah:
eerr..err..no komen..

Almade Nespesor said...

xsaba nk kawin.. mmber sya pun dah rmai yg kahwin.. =,= ..

bibik da besh!

OreO HitaM said...

Almade Nespesor:
Amboi gatai sgt dah ka? (dengan nada mak2)

yaya_flanella said...

kena la bimbing bini/isteri tu. :)

OreO HitaM said...

yaya_flanella
ok cari bini dulu