Makanan Makhluk Halus

Pic credit to http://jasmeenskitchen.blogspot.com/

Berapa org kenai apa menatang ni?
Berapa org pernah merasa menatang ni?

Kalau hidup kat KL ni aku rasa mmg sgt rare nak jumpa "Pulut Kuning" ni. Mana nak cari bai..pasar mlm pun belum tentu ada juai menatang ni. Tapi hari ni aku sgt2 lucky, dapat lunch dengan pulut kuning. Dah setahun kot aku mengidam nak mkn pulut kuning ni. Punya la payah nak cari.

Bagi org jakun kat KL yg x pernah merasa Pulut Kuning ni. Hampa buleh la p try kat Food Court KLCC, kedai Nasi Lemak. Mmg kena dgn taste aku. Pulut cukup lembut, cukup jugak lemak dia. Makan ngan kuah gulai (Kari bg yg x paham bahasa) mmg aumm!! Rasa mcm gigit gadis lentik. Opss!! dak aih, aku tipu ja OK. Tp mmg worth to try.

Sekian berita makanan untuk hari ini..

19 comments:

misz fae said...

sedapnya!;)

blogwalking!

meh singgah blog fae :

http://fzhjmldn.blogspot.com

OreO HitaM said...

sedap sampai jilat jari gadis lentik..haha

Amira said...

iera tasuke sgt mkn pulut kuning. kalo mkn sikit2 boleh lah . tp tadelah smpai jilat jari gadis lentik ^^

OreO HitaM said...

Amira:

Sgt sedap ok..tambah kalau mak yg suapkan(hehe..anak mak)

Nava Kishnan said...

Pulut Kuning with rendang is a great combination, if got some ulam, all the better.

OreO HitaM said...

Hi Nava

I prefer it with curry and sambal..

CikBulat said...

kalau psr malam ada jual pulut memang gua pulun habis derr. muahaha. tetiba lapar pulut.

OreO HitaM said...

CikBulat:

Mai KLCC..bukan jauh pun

akuwanblur90 said...

nak cikit pulut kuning.. eh, byk pun okey.. nyam23x

OreO HitaM said...

wan: jemput2

Fazira said...

heheheheh... aku kan low profile, tak kan nak heboh stau dunia aku ada blog =)

cik ayin said...

perghhh..sedapnya..lama tak makan pulut ni

Wijdan Hawani said...

Kau buat aku lapar la .
Arghh !!!
Cau pi selongkar peti sejuk dulu!

Somebody says:
Ishh.. Ishh...

OreO HitaM said...

Fazira:
Lain kali hura2 baru aku tau..

cik ayin:
Jemput mai KLCC (Gila jauh)

Wijdan Hawani:
Ahahaha

Fyqa said...

mana ang tau mkhluk halus makan tu.

btw sedap. i tak jakun.haha

OreO HitaM said...

fyqa:
kalu p bomoh..tobat depa mintak pulut kuning..

Amoi said...

hoi tu ke makanan makhluk halus?

kenapa saya sebagai manusia rasa sedap je tu?

OreO HitaM said...

Amoi:
Bomoh selalu mintak..manusia pun mkn tp tak selalu..tuh pasai payah cari

Fyqa said...

ouh.tak penah p jumpa bmoh. tak tau.