Aku yg tengah PMS II

Tiba-tiba hujan turun...

Pagi ditambah pulak hujan lebat, banyak benda jadi keras kalau time-time macam ni. Kalih kanan cari x jumpa, kalih kiri pun cari tak jumpa jugak. Aku hairan mana dia p. Kalau time macam ni kami dok peluk sekali. Aku bangun mencari rupa-rupanya dia dihujung kaki. Bantai peluk aku. 

Aku tgk jam baru pukui 5 pagi. PMS aku tak hilang lagi. Semalam tidoq pukui 2 pagi. Mata masih segaq eye bag tak pernah nampak. Malam tadi malam jumaat, tapi aku hanya mampu pegang laptop sampai terlelap. Orang lain aku tak tau apa yg depa pegang semalam sampai ke pagi.

Mata rasa berat, badan pun rasa berat. Nak p reja pun malaih. Siput babi pun malaih nak bergerak time-time hujan macam ni. Aku bukak laptop ingat nak google apa yang patut sebelum mandi. Tapi hampa, broadband pun dah jadi macam siput babi tadi. Aku mengeluh panjang.

Lalu aku capai tuala yang panjang sekaki masuk bilik ayaq mandi. Masa tengah mandi tengok-tengok sabun pun tinggai sejari. Hampa lagi.

Hari ni aku buat history sebab pakai baju melayu time masuk office. Seperti biasa aku naik LRT. Favourite time aku memang time orang tengah hurry, time bersesak sana sini. Himpit-himpit sampai terkena kaki. Harap-harap end up depan gadis, tapi...tak payah aku cerita lagi. Hangpa klik link kat sini, hangpa mesti dapat teka apa yang terjadi nanti.

Masa nak berjalan dari LRT ke office, aku terjumpa minah mat saleh baru lepaih joging. Berjalan sambil hisap rokok. Pakai baju ketat, warna baju dia sama mcm boxer yang aku pakai hari ni. Nampaknya otak aku dapat supplement lagi, untuk menulis tanpa henti.




7 comments:

LanaBusyBee said...

woi woi...over tau ahahaha...aku yg dh kawen, malam td tdoq peluk bantai ja wakaka...

jgn dok PMS sgt wes, kang x bagus tuk kesihatan hahaha

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

hahaha..!!~~ kih3!!
PMS abis lagi ka??
adess!!
memang mai tiap2 bulan kot..ki3

part last dalam entry tu..amboii!!
sempat naa..hahaha


☆┌─┐ ─┐☆
☆│▒│ /▒/
☆│▒│/▒/
☆│▒ /▒/─┬─┐... HYE!!HYE!!..
☆│▒│▒|▒│▒│ ..PEACE..
┌┴─┴─┐-┘─┘
│▒┌──┘▒▒▒│..MENJEJAK DISINI..
└┐▒▒▒▒▒▒

♥ salam singgah dari mummy weiyda♥
♥ eppy blogging ya!♥

hi fwenz!! keep it up blogging ya!! Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

Fyqa said...

haihh gataii haha

Hidaya Sarbini said...

ayaq, malaih, tidoq..
org utara sejati tul.. hehe..

OreO HitaM said...

LanaBusyBee:
Lain kali kawin dengan orang 1 kariyah..senang

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥:
Pas last penting..supplement untuk menulis

Fyqa:
Isk mana ada..

Hidaya Sarbini:
Hanya mampu tersenyum sambil kat YA

NuReLLe said...

choyyyyyyyyyyyyyy...gatai bebenorr..haha~

OreO HitaM said...

NuReLLe:
Sumber inspirasi semua tuh